Openbare Bibliotheek Aartselaar

“Glijmiddel” - over opvliegers en andere ongemakken tijdens de menopauze

De lezing gaat door op dinsdag 30 januari 2018 om 20.15u in het Cultureel Centrum Aartselaar. Deelnemen kost 10€ of 7€ voor leden van het Davidsfonds op vertoon van hun kaart.

Biografie Cornelia (Nikkie) van Lierop

Cornelia van Lierop was eind jaren tachtig de koningin van de Belgische dansmuziek. Ze bracht talloze platen uit onder verschillende namen. Jade4U, Darling Nikkie, 101 zijn haar belangrijkste pseudoniemen, maar ze trad tevens op met bands zoals Lords of Acid en Praga Khan die ze mee heeft opgericht en waarvoor ze zoveel hits heeft gecoproduceerd. Na die heftige periode zocht ze andere oorden op en begon zich te interesseren in rituelen, vrouwelijkheid en spiritualiteit zonder zweverigheid. De laatste jaren schrijft ze over lust, vrouwen en alles wat heelt. Samen met drie medebezielers richtte ze recent 'De Zielhouderij' op, een project gericht op het opnieuw introduceren van rituelen in het dagelijks leven en het bedenken en uitwerken van rituele therapie.


Glijmiddel (over opvliegers en andere ongemakken in de menopauze) gaat over de kommer en kwel van de vrouwelijke overgang, en wordt door een steeds groter wordende lezersschare zeer gewaardeerd vanwege de humor en diepte die er in schuilt. Cornelia van Lierop sloopt met plezier taboes over vrouwen en ouderdom, ontdekt graag samen met haar toehoorders waar de godin juist schuilt in ieder van ons (zowel man als vrouw) en gelooft in de helende kracht van zowel woorden als klanken. Glijmiddel (uitgegeven bij Horizon) vormt het eerste deel van een zoektocht die Cornelia onderneemt naar zichzelf, hoe verleden de baarmoeder kan vormen voor zowel heden als toekomst, wat zusterschap zou kunnen betekenen zonder noodzakelijk aan nonnen of vroomheid te denken, en wat moederlijkheid is, met of zonder kind in de buurt. Ook over onderwerpen zoals zelfaanvaarding en heling begint ze graag een gesprek met haar publiek. Ze durft al wel eens te zingen na zo'n sessie, en wie weet keert u daarna zelf, licht neuriënd, huiswaarts. 


"Vrouwen in de overgang krijgen vaak
te maken met plotse stemmingswisselingen,
om nog maar te zwijgen van de toename aan
lichaamsbeharing en vetrolletjes. Dat die
symptomen slechts het topje van de ijsberg zijn,
en allerminst vermakelijk voor de vrouwen die
ze aan den lijve ondervinden, maakt Cornelia
van Lierop (53) duidelijk in ‘Glijmiddel’, een
boek dat schaamteloos taboes doorbreekt."

HUMO

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws