Openbare Bibliotheek Aartselaar

Jeugdboekenmaand van 01 tot 30 maart 2018!

Eureka !

Jeugdboekenmaand van 1 tot 30 maart 2018.

Ook in de bibliotheek wordt de Jeugdboekenmaand uitgebreid gevierd. 

Vandaag lanceren wij een korte wedstrijd waarbij we jongeren tussen 9 en 12 jaar uitdagen om met elf woorden een kort gedicht te maken.  De wedstrijd ‘Wat als ik een uitvinder was?’ loopt van 1 tot en 10 maart 2018 met enkele originele prijzen.

Op 10 maart kan je vanaf 9.30 u tot 12.30 u nog heel wat inspiratie opdoen tijdens het jeugdboekenweekfeest  waarop DRUK en bibliotheekmedewerkers je graag inwijden tot een vakkundig ‘Elfje’.

Geniet alvast van onderstaand  gedicht (Elfje) vanuit  het Bibteam.

Professor
denkt na,
twijfelt, piekert, zucht
en vindt de oplossing.
Hoera!

Jeroen Willems

Reglement ‘Elfje maken of dichten met 11 woorden’ in kader van Jeugdboekenmaand 2018.

De wedstrijd heeft als doel het maken van korte gedichten te stimuleren voor jongeren van 9 tot 12 jaar. Het thema van de wedstrijd is ‘Wat als ik een uitvinder was?’ Door deel te nemen aan deze wedstrijd verklaren de deelnemers in te stemmen met het reglement.

1. De ontwerpen moeten uiterlijk op 10 maart 2018 worden ingediend via het mailadres:  bibliotheek@aartselaar.be Je kan je gedicht ook afgeven aan de infobalie in de bibliotheek, della Faillelaan 32 , 2630 Aartselaar. Vermeld in het bericht of op de rugzijde van elk gedicht naam, voornaam, leeftijd, adres , telefoonnummer en mailadres.

2. Elke inzending moet een eigen werk zijn van de deelnemer. Het gedicht moet origineel zijn, mag nooit elders gebruikt of gepubliceerd zijn.

3. De deelnemers krijgen steeds bericht van goede ontvangst van hun inzending.

4. De organisator kent aan elke inzending een nummer toe, zodat de beoordeling door de jury volledig anoniem kan gebeuren.

5. De jury is samengesteld door de bib met vertegenwoordiging van leden vanuit het onderwijs en culturele werkveld.  Er kan over de beslissing geen discussie met derden worden gevoerd en er is geen beroep mogelijk.  De jury duidt de winnaars aan in minstens  twee verschillende leeftijdscategorieën, die ze zelf afbakent in functie van de inzendingen.

6. De winnaars ontvangen een gratis deelname aan de workshop ‘digital storytelling’ op 21 maart 2018 of een boekenbon.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws