Openbare Bibliotheek Aartselaar

Tentoonstelling: “Magical Skies” door Francis Wauters

gepost op: 7 juni 2017

FRANCIS WAUTERS 

ANTWERPEN 1949

Vliegtuigspotten is erg in. Naar aanleiding van het recente bezoek van President Trump aan Brussel waren er verschillende reportages op het nieuws over spotters. Recent werd ook geopperd om spotters te betrekken bij de veiligheid van de luchthavens.

Francis Wauters is sinds decennia een vliegtuigspotter. Hij is ook beroepsfotograaf.

De combinatie van zijn passie voor luchtvaart en fotografie, geeft prachtige kunstfoto’s waarin vliegtuigen niet alleen documentair maar ook op een zeer poëtische wijze worden weergegeven.

De documentaire foto’s geven het vliegtuig in al zijn kracht op een zakelijke manier weer. Bij de poëtische foto’s staat het vliegtuig tegenover de natuur en wordt het nietig en broos. Beide types zijn complementair en vormen een boeiend geheel.

De foto’s zijn het resultaat van een constant gedreven zijn om andere  types van vliegtuigen, nieuwe luchtvaartmaatschappijen, nieuwe beschilderingen vast te leggen op alle mogelijke luchthavens, met bv een bezoek aan Londen of Rome van 3 dagen zonder van de luchthaven te komen. Geen moeite is teveel!

Met zijn kunstwerken vertelt Francis ook over zichzelf, over zijn eerlijkheid, eeuwige jongensachtigheid, authenticiteit en vrijgevochtenheid.

De werken zijn het resultaat van vriendschappen met andere spotters, grenzeloos plezier om een vliegtuig dat nog niet gefotografeerd werd en een levenslange passie die begon op 12 jarige leeftijd op de luchthaven van Deurne.

De toeschouwer wordt getuige van de liefde van de kunstenaar voor vliegtuigen, de natuur en de menselijke wereld.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Riet Ringoot, en wat nu?

Een zaalshow in samenwerking met Davidsfonds Aartselaar, Gezinsbond Aartselaar en Bibliotheek Aartselaar. Opbrengst ten voordele van "Kom op tegen kanker" Lees verder
Meer nieuws