Openbare Bibliotheek Aartselaar

Tentoonstelling van “Die Scoone Letter” van 2 mei tot en met 29 juni 2018.

Kalligrafievereniging: "Die Scoone letter" even voorstellen:

Onze vereniging is ontstaan uit de Kunstkring "Lazernij" aan de Lazaruskapel in Rumst, een kunstkring die dit jaar 40 jaar bestaat. Een 20-tal jaren geleden is "Die Scoone Letter" haar eigen weg gegaan in een kleine ruimte gelegen naast de kapel. Omdat de meeste deelnemers niet in de gemeente Rumst woonden, werd het moeilijk om de activiteiten in deze gemeente verder te zetten. Er werd een tijdelijke oplossing gevonden in een taverne in de gemeente Aartselaar. Dat heeft een paar jaar mooi gelopen en door de contacten met de cultuurraad van de gemeente Aartselaar, kregen we de mogelijkheid om onze bijeenkomsten in het cultuurcentrum 't Aambeeld te organiseren. Elke woensdagvoormiddag kunnen we ons met pen en inkt uitleven op de ruime en prachtige zolder van het Cultureel Centrum.

Reeds van bij het begin is het een traditie om jaarlijks een kalender te ontwerpen, te kalligraferen en uit te geven over een bepaald thema. Regelmatig wordt ons gevraagd of we onze werken willen tentoonstellen. Daar gaan we altijd graag op in en het wordt dan ook elke keer een uitdaging om nieuwe werken of werkjes te maken. Er waren reeds tentoonstellingen in de kliniek H. Familie te Reet, in de Heemkring van Schelle, in de toonzaal van de firma Van Opstal in Aartselaar gespecialiseerd in meubelbeslag gelegen langs de A12, in de bibliotheek van Aartselaar en naar aanleiding van 100 jaar Grootte Oorlog (1914-18) in de dorpskern van de gemeente Duffel met metershoge panelen. (Dit was in 2014).

We wisselen onze schrijfactiviteiten wel eens af met aanverwante bezigheden zoals werken met papier en karton al dan niet in combinatie met kalligrafie. Op dit ogenblik zijn we volop bezig met een cursus "Kalligrafie op glas". (zeer breekbaar!)

Sinds kort is de boekbindersclub "Het koffersool" tot onze vereniging toegetreden en is er de mogelijkheid om in eigen beheer een boek in Kalligrafie uit te geven.

Eén van de meest leuke bijverschijnselen van onze groep is......verjaren. Wie in de wereld kan zeggen dat hij of zij met de verjaardag 10 unieke gekalligrafeerde wenskaarten krijgt? De leden van "Die Scoone Letter"

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Op weg naar Vrede

Gedeelde tentoonstelling "Die Scoone Letter" (kalligrafie)en "Het Koffersool" (boekbinders). Van vrijdag 01 juni tot en met vrijdag 29 juni 2018. Lees verder

Tentoonstelling van “Die Scoone Letter” van 2 mei tot en met 29 juni 2018.

De Aartselaarse kalligrafievereniging Die Scoone Letter heeft een selectie van haar werk tentoongesteld in de glazen tentoonstellingskasten in de bibliotheek. Opvallend is de verscheidenheid van de verjaardagskaarten die nog tot eind juni 2017 te bezichtigen zijn. De kalligrafie gaat al eeuwen mee, maar deze creatieve groep probeert steeds op zoek te gaan nieuwe ideeën. Zo experimenteren we graag met kalligrafie in 3D en met nieuwe lettertypes, zegt André Stevens. Lees verder
Meer nieuws