Tiendaagse van het Woord: Poëzie van de Tachtigers vertolkt

gepost op: 6 juni 2017

Praktisch:

* Podium woord - multimediale voordracht

* De poëzie van de Tachtigers vertolkt door Leen De Launoit, Bart De Bruyn, René Beyst, Chris Hemelaer - instrumentale begeleiding

* Dinsdag 10 oktober 2017 - 20.15-22.30u

* Deelname: 5€ (inclusief receptie)

* Locatie: Bibliotheek

Inschrijven: www.cultureelcentrumaartselaar.be/tickets  ,  aan de balie van het CC of de Bib

In het kader van de "Tiendaagse van het Woord", richt het Willemsfonds Aartselaar in samenwerking met de bibliotheek een expressief eerbetoon in aan de poëzie van de Tachtigers. De toehoorders worden meegevoerd in een multimediaal evenement waarin lezing, voordracht, muziek en beelde elkaar aanvullen. Een expressief eerbetoon aan woordkunst en nieuwvormingen.

De Tachtigers (1880-1894) zochten voortdurend naar nieuwe, originele beeldspraak die recht deed aan hun individuele emoties. Als literatuur "de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie is", zoals Kloos schreef, dan hoorde daar ook een allerindividueelst woordgebruik bij.