Week van de openbare bibliotheek: Verwendag op 21 oktober 2017

gepost op: 30 mei 2017

De Digitale Week vervangt de Bibliotheekweek. Dit jaar vindt een extra lange editie plaats van 20 oktober tot 5 november 2017. Maar we willen jullie wel blijven verwennen en openen deze Digitale Week met een Verwenfeest voor onze lezers!

Daarom biedt de Bib jullie een ‘Scientastic Day’ aan op de Verwendag op 21 oktober 2017 van 9u30 tot 12u30! Wetenschap en nieuwsgierigheid staan die dag voorop met experimenten voor jong en oud. Bovendien willen we volwassenen de gevaren van het verkeer in alle veiligheid laten ervaren. Op deze speciale dag bieden we jullie natuurlijk ook een hapje en een drankje aan.

Actie en reactie voor volwassenen:

Ervaar het gevaar van dodehoeksituaties door de ogen van een vrachtwagenchauffeur of fietser in deze levensechte simulatie met virtual realitybrillen. Je krijgt een toelichting vooraf en een sensibiliserende nabespreking over de gevarenzones rond voertuigen.
Neem plaats in de tuimelwagen en ervaar het belang van de gordel. Deze indrukwekkende tuimelervaring laat je gegarandeerd niet koud. Deze sensibiliserende actie focust op het belang van de gordel en bied je met drie belevingsmomenten een totaalervaring aan : de tuimelwagen + de impactweegschaal + dodehoek- en remafstandsimulaties (enkel met tegoedbon – te verkrijgen op de verwendag).
Experimenteer en word wijzer met de doe opstellingen van Technopolis in je bib.

Scientastic  kids:

Laat je verbazing en verbeelding geprikkeld worden met de leuke wetenschapsproeven want de proefmobiel komt langs.
Experimenteer en word wijzer met de doe opstellingen van Technopolis.
Knutsel je eigen periscoop.
Safety First – geniet van ons go-cards parcour.
Voor onze allerkleinste – een ritje met de trein.
Ruil je beurtenkaart (te verkrijgen op de verwendag) in voor een leuke “Safety first” -attentie.

De Verwendag wordt weer een dag om naar uit te kijken! Noteer het alvast in jullie agenda’s en zorg dat jullie er ook bij zijn.

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.