Openbare Bibliotheek Aartselaar

Begeleide leeskring

Leeskring Bib

Wil jij je liefde voor boeken met anderen delen? Sta jij open voor een conversatie over verhalen? Dan is de leeskring iets voor jou!   De leeskring komt vijf maal per jaar samen.

Inschrijven is verplicht en kan je via het reservatiesysteem van het Cultureel Centrum Aartselaar www.cultureelcentrumaartselaar.be/tickets

In samenwerking met Vormingplus: http://www.vormingplus.be

We bespreken vijf literaire boeken uit de Nederlandse literatuur en de wereldliteratuur. We delen onze leeservaringen met elkaar en besteden aandacht aan het literaire, historische en maatschappelijk belang van elk werk.

Praktisch:

Data:

          03 oktober 2017: Een schitterend gebrek/Arthur Japin

          28 november 2017: Norwegian Wood/Haruki Murakami

          23 januari 2018: Haar naam was Sarah/Tatiana De Rosnay

          27 maart 2018: Kalme chaos/Veronesi

          29 mei 2018: Het hout/Jeroen Brouwers

 

Uren: van 20.00u - 22.15u

Begeleiding: Diana Van Stijdonck

Voorkennis: geen

Locatie: Bibliohteek

Maximum: 14 deelnemers

Prijs: € 5 (inwoner van Aartselaar) - 7€ (niet-inwoner van Aartselaar)- Als je je inschrijft voor de vijf besprekingen betaal je er slechts vier. Prijs inclusief water, koffie, thee.

1 Reactie

Marianne Verschaeren

Marianne Verschaeren

29 januari 2016 - 7:50u

Na een deelname van 10 à 11 jaar ondertussen mag ik zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben in deze. Het leuke aan de leeskring is niet dat je samen boeken leest maar dat je op een andere manier naar boeken kijkt.  Soms valt een boek tegen en krijg je na een geanimeerde discussie toch een andere kijk op het boek maar evenzeer is het omgekeerde waar en overtuig je met jou argumenten anderen om het boek nog een keer te lezen.  Je gaat vanzelf ook andere schrijvers lezen omdat iedereen nogal de neiging heeft om in zijn eigen segment van voorkeuren te blijven, zowel wat schrijvers als thema’s betreft.  En door een keuze te maken uit door de lezers zelf voorgestelde boeken gaat er een nieuwe wereld open.  Deelnemen aan een leeskring is ook geen ‘huiswerk’ maar gewoon lezen met nieuwe mensen en boeken.  Voorheen lees je letters, na de leeskring lees je een boek.

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws