Tentoonstelling 'Delphine Courtois'

In onze zoektocht naar vertoningen en concerten voor de Franse themaweken in het huidige culturele seizoen 2019-2020 van Cultureel Centrum Aartselaar, stootten we op het wereldwijde internet onverwacht en puur toevallig op de aantrekkelijke tekeningen van de Franse illustratrice DELPHINE COURTOIS.

We contacteerden haar in ons beste frans met de vraag of ze met ons samen wilde werken aan onze seizoensbrochure. Die vraag onthaalde ze met veel enthousiasme en zo ging een avontuur van start dat ook de subtiele cultuurverschillen voelbaar maakte. Boeiend! En vruchtbaar.

Courtois brengt warme personages tot leven. De figuren hebben uitvergrote karaktertrekken, spreken met subtiele humor tot mekaar of de toeschouwer en werden met tederheid tot leven gewekt op het papier. Haar tekeningen doen je gewoon glimlachen.

Delphine stelt je voor aan pure kinderen, verliefde stelletjes, ontgoochelde koppels, enthousiaste koersfanaten, roddelende tantes, zonnekloppers en nog veel meer tot de verbeelding sprekende figuren.

De expo bevat originele tekeningen die gebruikt werden in onze seizoensbrochure en tal van ander prachtig tekenwerk!
 

Twijfel niet en kom zeker een kijkje nemen.

Ça vaux la peine!