Tentoonstelling Piet van Aken

De kalligrafie vereniging "Die Scoone Letter" bestaat nu al 20 jaar. Vanuit Rumst, in de Lazaruskapel, zijn ze in Aartselaar beland en komen elke woensdagvoormiddag samen op de zolder van het CC, voor hen de perfecte locatie. Hier kunnen de 10 leden van de vereniging zich uitleven met pen, papier en inkt in de verschillende geschriften die er bestaan.

Ze komen regelmatig naar buiten met tentoonstellingen in o.a. de Heemkring van Schelle, de kliniek in Reet en de firma Van Opstal langst de A12. Zo is er ook de tentoonstelling over de 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen waarvan de 23 werken te bekijken zijn in het Sportcentrum van Aartselaar. In de Bib is de vereniging ook zeer gekend, met hoogtepunten als de tentoonstellingen over Wereldoorlog 14-18, hun Reinaert de Vos en de Kerst-, Nieuwjaars- en Verjaardagskaarten.

Nu staat er van 1 oktober tot 31 oktober in de inkomhal van de Bib een dakconstructie met originele oude Boomse dakpannen beschreven in kalligrafie. Het is namelijk 100 jaar geleden dat Piet van Aken in Terhagen geboren werd, waarna hij heel zijn leven schreef over de Rupelstreek. Uit elk boek van deze getalenteerde schrijver hebben de leden van Die Scoone Letter, samen met de Kruibeekse kalligrafiegroep, De Anglaisevrienden, de eerste zin geschreven op een van de dakpannen.

Zij vragen de lezers van de Bib dan ook om te genieten van 100 jaar Piet van Aken.