The match

Harlan Coben (auteur)
In de reeks:
Wilde; 2
Genre:
Onderwerp
Wilde (personage)
Titel
The match
Auteur
Harlan Coben
Taal
Engels
Uitgever
Dublin: Penguin Books, 2022
449 p.
ISBN
9781529157802 (paperback) 9781804943168 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Een thriller van Harlan Coben rondom DNA-onderzoek en online gemeenschappen. Door een match in een online voorouderdatabase staat Wilde op het punt het mysterie rondom zijn jeugd op te lossen. Alleen verdwijnt het gevonden familielid net zo snel als hij is gekomen. Via verschillende DNA-websites komt Wilde in aanraking met een gemeenschap van doxxers, een geheime groep die anonieme online trollen ontmaskert. Maar dan wordt een van deze doxxers dood aangetroffen, en wordt duidelijk dat de moordenaar zeer geïnteresseerd is in Wilde en zijn onderzoek... 'The match' is ongecompliceerd en met vaart geschreven. Voor fans van John Grisham en David Baldacci en liefhebbers van het thrillergenre in het algemeen. Harlan Coben (1962) is een Amerikaanse thrillerschrijver. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende prijzen. ‘The match’ is het tweede boek in de ‘Wilde’-serie.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia