Na een wraakneming op zijn Soedanese vijanden met een gestolen Amerikaanse drone door de Tsjadische president waarbij een Chinese basis wordt beschadigd, ontwikkelt zich een lokaal conflict in sneltreinvaart tot een mondiaal uiterst dreigende situatie.
Onderwerp
Spionage
Extra onderwerp
Engelstalige romans
Titel
Never
Auteur
Ken Follett
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan Books, 2022
815 p.
ISBN
9781529076998 (paperback) 9781529076981 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Een CIA-agent volgt een cocaïnetransport van Islamitische Staat dwars door de Sahara. Zijn opdrachtgevers bevinden zich in de ambassade in Tsjaad, waar de Generaal aan de macht is. Na een terroristische aanslag vanuit Soedan neemt deze wraak met een gestolen Amerikaanse drone en verwoest een deel van de havenstad Port Soedan, het deel waar de Chinezen een basis hebben. Zij houden de Amerikanen verantwoordelijk en nemen wraak. Het vormt het begin van een steeds oplopende spanning waarbij Noord-Korea betrokken raakt. De Grote Leider van dat land raakt na een opstand in paniek en slaat wild om zich heen. Is een allesvernietigende kernoorlog nog te vermijden? Follett (1949) bewijst met dit boek weer eens een meesterlijke verteller te zijn doordat hij de lezer ervan overtuigt dat dit realistische ontwikkelingen zijn. Ook de fictieve Amerikaanse en Chinese presidenten en andere functionarissen komen overtuigend over, waardoor hij de spanning steeds verder opvoert met een voortdurende strijd…Lees verder

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia