The murders at Fleat House

Lucinda Riley (auteur)

The murders at Fleat House

Genre:
In de spannende roman De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie De zeven zussen wordt op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringe
Onderwerp
Internaten
Titel
The murders at Fleat House
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2022
470 p.
ISBN
9781529094961 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Afwijkend van haar romantische fictie schreef de bestsellerschrijfster in 2006 haar enige detective die nu pas gepubliceerd werd. Jazmine, Jazz voor haar familie, een capabele inspecteur bij Scotland Yard, wil zich, na haar bittere scheiding, alleen nog met haar schilderwerk bezighouden. Dat plan gaat niet door als haar baas haar opzoekt in haar nieuwe cottage in Norfolk. Hij haalt haar over om onderzoek te doen naar de verdachte dood van een arrogante pestkop op een kostschool. Familieperikelen, overbezorgde ouders en een incompetente decaan, de zelfmoord van een oudere docent en een volgende moord compliceren de zaak. De toevoeging van haar overheersende ex aan het team helpt ook niet. Zoals gewend van Riley is deze roman goed opgebouwd met afgeronde en geloofwaardige karakters. Geen heel bijzondere of originele detective, maar een prima pageturner voor liefhebbers van de romans van Elizabeth Day, Sarah Paretsky en Colin Dexter (Morse).


Over Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Foto van/door Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1965 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kind…Lees verder op Wikipedia