Boek
Nederlands

Het oog van de wereld

Robert Jordan (auteur)
+1
Het oog van de wereld
×
Het oog van de wereld Het oog van de wereld

Het oog van de wereld

In de reeks:
Genre:
Drie jongens uit een afgelegen dorp worden het middelpunt van een grootscheepse strijd tussen goede en kwade machten die al tientallen eeuwen gaande is.
Extra onderwerp
Romans
Titel
Het oog van de wereld
Auteur
Robert Jordan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eye of the world
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2007
782 p. : ill.
ISBN
9789024557097 90-245-5709-7

Andere formaten:

Besprekingen

Dit is een herdruk van het eerste deel van de zeer populaire fantasy-reeks 'Het rad des tijds', dat in 1990 verscheen en waarvan in 1994 een Nederlandse vertaling werd uitgebracht, die inmiddels enkele malen is herdrukt. Op het aanpassen aan de nieuwe spelling en het corrigeren van wat foutjes na is de vertaling niet gewijzigd. Wel is er een andere omslagillustratie. Vijf jongelingen uit een onbeduidende dorpje moeten een vitale queeste ondernemen. Inmiddels zijn tien vervolgdelen verschenen; ook is er inmiddels een afzonderlijk encyclopedisch overzicht van personen, plaatsen en begrippen die in de serie voorkomen. De nog lopende serie zal uiteindelijk uit minimaal twaalf delen gaan bestaan, die alle door Luitingh zullen worden uitgegeven. Het boek is voorzien van enkele zwartwitvignetten en kaartjes; bovendien bevat het een appendix met een alfabetisch overzicht van personen, plaatsen en begrippen. Kleine druk.

Over Robert Jordan

CC BY 3.0 - Foto van/door Jeanne Collins

Robert Jordan, pseudoniem van James Oliver (Jim) Rigney, (Charleston (South Carolina), 17 oktober 1948 - aldaar, 16 september 2007) was een Amerikaans schrijver van epische of high fantasy.

Rigney heeft eerder geschreven onder de pseudoniemen Chang Lung, Reagan O'Neal en Jackson O'Reilly, maar is het bekendst geworden als schrijver van de Het Rad des Tijds polylogie. Het eerste deel, Het Oog van de Wereld, verscheen in 1990.

Op 23 maart 2006 maakte hij bekend dat hij leed aan amyloidosis met cardiomyopatie (een ziekte van de hartspier). Met behandelingen is de gemiddelde levensverwachting met deze ziekte vier jaar, maar Jordan streefde ernaar om "er nog dertig te leven". Op 16 september 2007 verloor Jordan, 58 jaar oud, de strijd tegen zijn ziekte. Drie dagen later, op 19 september, werd hij gecremeerd. Zijn as ligt begraven in de perceel in de Episcopalkerk buiten Charleston. Zijn leven was het onderwerp van de documentaire The Wit of t…Lees verder op Wikipedia