Gezocht: oude foto’s en filmpjes van Sint-Leonarduskerk en gemeentehuis

Uw doop-, communie- of familiefoto’s en filmpjes kunnen helpen om het erfgoed in Aartselaar te herstellen.

jaarmarkt

Aartselaar laat deze zomer een erfgoedbeheersplan opmaken voor de Sint-Leonarduskerk en het gemeentehuis. Zo kan de gemeente beroep doen op premies van de Vlaamse overheid voor restauraties en duurzaam onderhoud van de gebouwen. Om een duidelijk beeld te krijgen van deze gebouwen doorheen de geschiedenis, bestudeert studiebureau Archivolt onder andere oude foto’s, film en postkaarten.

De kerk en het gemeentehuis staan centraal in de dorpskern. Er bestaan heel wat historische foto's van in archieven en in databanken, maar waarschijnlijk ook in uw eigen fotoalbums. Vindt u trouwfoto’s, communiefoto’s, doopfoto’s of andere afbeeldingen en filmpjes terug die zijn genomen nabij of in de Sint-Leonarduskerk of het gemeentehuis? Dan kunnen die van belang zijn voor de beheersplannen in opmaak. Vooral voor de periodes 1920-1940, 1950-1960 en 1980-2010 komt extra fotomateriaal zeer goed van pas.

Als u denkt te kunnen helpen, geef een seintje. En wees gerust: de originele foto mag u natuurlijk houden. We maken enkel een scan van het beeld, en we anonimiseren de foto’s waar nodig.

Contacteer ons op dagmar.germonprez@archivolt.be of breng het foto- of filmmateriaal binnen in de bibstand op de jaarmarkt op 24 augustus tussen 10.00u en 11.30u of tussen 15.00u en 16.30u op het cultuurplein: Carillolei 5.

Schuif nadien gezellig aan op het terras van de Heemkundige Kring en Ach Ja waar u kan genieten van een heerlijk lokale pint of verfrissende vlierbloesemdrank.

Schikt de jaarmarktdag u niet? Elke maandagavond kan u met uw foto’s/film in de Heemkundige Kring terecht tussen 20.00u en 22.00u. Zij scannen met plezier uw materiaal in. Uitgezonderd maandag 26/07, 2/08, 23/08. Adres: Parking Muziekacademie, carillolei 5

Meer info: lies.lemmens@aartselaar.be