Mijn Leestipper

Activeer nu eenvoudig 'Mijn Leestipper' via mijnleestipper.be en krijg zo suggesties en tips voor boeken die bij jouw interesses passen.

leestipper1

Hoe ga je te werk?

“Mijn Bibliotheek” is de online dienstverlening van de Antwerpse bibliotheken. Je vindt dit rechtsboven op de bibliotheekwebsite aartselaar.bibliotheek.be.

Ben je nog niet vertrouwd met deze webdienst? Doe dan het volgende:

1. Inloggen doe je door rechtsboven met je muis op “Aanmelden bij Mijn Bibliotheek” te klikken.

2. De eerste keer dat je hier komt, moet je je registreren. Dit doe je door op “Maak een profiel aan” te klikken en de instructies te volgen. Je hebt hiervoor je geboortedatum nodig en de nummer van je bibkaart. Indien je lid bent met je identiteitskaart is je bibkaartnummer hetzelfde als je rijksregisternummer.

3. Eens je een profiel geregistreerd hebt, kan je je in de toekomst simpelweg aanmelden met je e-mailadres of gebruikersnaam en wachtwoord.

4. Belangrijk! Elk e-mailadres kan maar één maal gebruikt worden. Wil je je gezinsleden ook registreren? Koppel ze dan aan je eigen profiel door aan te melden en vervolgens op “Voeg bibliotheekkaart toe” te klikken.

Wij raden echter aan dat elke volwassene een eigen profiel aanmaakt met een uniek e-mail adres. Dit zal enkele online diensten vergemakkelijken en geeft een persoonlijke toets aan je profiel.

Eens ingelogd kan je met je persoonlijke profiel gebruik maken van verschillende webdiensten:

- Je persoonlijke lenersinfo bekijken

- Het overzicht van je geleende werken bekijken

- De termijn van je geleende materialen verlengen (indien uitleentermijn nog niet is overschreden, de werken niet door andere leners gereserveerd zijn, of je lidmaatschap niet vervallen is)

- Materialen reserveren (indien uitgeleend in de Bib)

- Lijstjes maken van bibliotheekmaterialen uit de catalogus

Bovendien kan je gebruik maken van de nieuwe dienst: Mijn Leestipper!

Mijn Leestipper

Mijn Leestipper van Cultuurconnect gebruikt jouw “Mijn Bibliotheek”-profiel om je te helpen zoeken naar een goed fictieboek. Zo wil de Bib jou nog beter adviseren en inspireren en krijg je leestips van Nederlandstalige fictieboeken voor volwassenen. Anderstalige werken, informatieve boeken en jeugdboeken krijg je niet te zien.

Met Mijn Leestipper krijg je elke maand een nieuwe set leestips.
De leestips worden gegenereerd op basis van een algoritme. Dit is een intelligente motor die gevoed wordt met een grote hoeveelheid informatie over de boeken zelf, jouw persoonlijk leesprofiel bestaande uit je leesvoorkeuren en je leenhistoriek (indien je hiervoor hebt gekozen) en maandthema’s aangebracht door de Bib zelf. Op die manier proberen we je elke maand te inspireren met nieuw leesvoer.

Via je instellingen kan je je voorkeuren drie maal per maand aanpassen. Je kan er ook een herinneringsmail instellen, je leesprofiel aanpassen, extra boeken beoordelen, van bibkaart wisselen of je uitschrijven.

Hoe meer boeken je beoordeelt, hoe meer informatie het algoritme heeft om je meer en beter afgestemde boeken aan te bieden. Je privacy wordt verzekerd conform de bepalingen van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) (ook bekend als ‘GDPR’).

Klinkt dit als muziek in je oren en wil je inschrijven voor Mijn Leestipper? Surf naar mijnleestipper.bibliotheek.be en klik op de knop “Ja, geef me leestips op maat”.

Belangrijk! Elk “Mijn Bibliotheek”-profiel kan verbonden zijn met maar één Leestipper. Willen jij en je partner allebei gebruik maken van Mijn Leestipper, dan moeten jullie beiden een uniek profiel in Mijn Bibliotheek hebben.