Veelgestelde vragen over de bib en corona

Op maandag 16 maart viel de gemeentelijke beslissing om alle activiteiten van de bib stop te zetten en al zeker tot en met 19 april. Dat heeft gevolgen voor onze werking en voor onze klanten.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek kunnen ontvangen! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Hoe lang blijft de bib toe?

Voorlopig is de sluiting gepland van maandag 16 maart tot zondag 19 april. We volgen daarbij de richtlijnen die we krijgen van het gemeentebestuur van Aartselaar en andere overheden. Als die periode nog verlengd wordt, communiceren we de nieuwe datum via onze verschillende kanalen.

Reden

Waarom gaat de bib toe?

De bibliotheek van Aartselaar sluit de deuren vanaf 16 maart. Dat doen we om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib komen verschillende generaties bij elkaar en we kunnen nooit zeker weten of het coronavirus al dan niet aanwezig is op het teruggebrachte bibmateriaal.

Moet ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee, je mag je materiaal gerust thuis houden tijdens de sluitingsperiode. Je materiaal werd door ons automatisch tot 19 april verlengd en er wordt sowieso geen boete aangerekend. Kom dus zeker niet speciaal buiten om naar de bib te komen.

[Als je tijdens een wandeling tóch ons gebouw passeert, mag je materiaal in de inleverbus steken.]

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Nee, nieuw materiaal komen ontlenen is de komende weken helaas geen optie. Het materiaal dat je al in huis hebt mag je gerust langer bijhouden zonder er boete voor te krijgen, dat werd voor jou al door ons verlengd tot 19 april.

NIEUW! De bib komt vanaf 1 april boeken leveren bij inwoners van Aartselaar.

Meer info hierover vind je hier

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Nee, we rekenen geen boete aan tijdens deze periode. Jouw materiaal werd door ons ook automatisch verlengd tot 19 april.

Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Dan zetten we het zeker recht als we terug open zijn.

Verlengen

Wat als ik mijn materiaal niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je je materiaal om een bepaalde reden niet online kan verlengen (lidmaatschap moet vernieuwd worden, het is gereserveerd voor een andere lener of je hebt al 2 maal verlengd) moet je niets doen. Door de sluiting zit niemand op het materiaal te wachten en je krijgt er ook geen boete voor.

Wij hebben jouw materiaal ook sowieso tot 19 april verlengd. Dus tot dan mag je al zeker op je beide oren slapen.

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Als je een reservatie plaatste of een IBL aanvroeg, blijft die aanvraag geldig tot we opnieuw open zijn. Als we de IBL niet langer kunnen opzij houden, word je gecontacteerd. Een nieuwe reservatie plaatsen kan ook, maar dat materiaal zal je pas kunnen afhalen als de bib terug opengaat.

NIEUW! Vanaf 1 april levert de bib ook boeken bij inwoners van Aartselaar. Heb je een reservatie klaarstaan? Dan brengen we die gewoon voor jou aan huis.

Lees alle info over hoe dit in zijn werk gaat hier.

Ik had tickets of was van plan om voor een activiteit naar de bib te komen.

Alle activiteiten tot en met 19 april (lezingen, leeskring, schoolbezoeken,...) werden geannuleerd. Wie tickets had voor een lezing of activiteit in de bib wordt via mail gecontacteerd.

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Hou alle meest recente info over de andere diensten hier in de gaten.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stuur ons dan bij voorkeur een mailtje op het adres bibliotheek@aartselaar.be of bel ons op het nummer 03/870.80.30

U kan ons momenteel contacteren van maandag tot vrijdag tussen 9u30 en 17u30.

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Klik hier voor al onze digitale leestips